Over Hovenier Dirk Spek

“Het is het mooiste vak ter wereld, het hoveniersvak”, aldus Dirk Spek. Hij heeft inmiddels een karrenvracht aan ervaring opgebouwd. Hij beheerst dan ook zo’n beetje alle disciplines die er zijn op hoveniersgebied, zoals houtbewerking, straten maken, vijvers bouwen, grondwerk, verlichting, bodemkunde en uiteraard plantkunde en het onderhoud daarvan.

Dirk Spek Hovenier
Dirk Spek zorgt met zijn creativiteit voor karaktervolle tuinen. Hij laat zich dan ook graag inspireren door de ideeën en wensen van de mensen waarvoor hij een tuin mag ontwerpen, aanleggen en/of onderhouden. “Vertrouwen is voor mij heel belangrijk. Door goed te luisteren naar de wensen van de klanten, en ze niet zomaar iets aan te smeren, ontstaat er een vertrouwensband. Dat past perfect in de lange termijn visie die wij als bedrijf hanteren”.

Dirk Spek is trots op zijn werk en deelt dat graag. Kijk op www.hovenierdirkspek.nl/gallery voor een overzicht van de door Dirk Spek ontworpen en aangelegde tuinen.

Een groot sociaal verantwoordelijkheidsgevoel

Na het behalen van het diploma ‘Leermeester’ heeft Dirk Spek veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met een verstandelijke beperking.

“De groensector is bij uitstek geschikt om deze mensen te trainen en te begeleiden, zodat ze weer in de maatschappij kunnen worden opgenomen en een sarais kunnen verdienen. Ik vind het geweldig om hen te helpen tijdens mijn dagelijkse bezigheden”. Hovenier Dirk Spek adviseert ook andere groenbedrijven over hoe zij mensen met een verstandelijke beperking kunnen integreren in hun organisatie.

“Door het toepassen van Social Return kunnen wij als bedrijf iets terug doen voor de maatschappij. En dat is een heerlijk gevoel”.

© Hovenier Dirk Spek | 2017